Na čo dbať pri kúpe elektrických grilov
Pri kúpe elektrického grilu by ste mali brať do úvahy aj nasledujúce požiadavky a vlastnosti: veľkosť akú potrebujete; na koľko stupňov sa vie rozohriať; prítomnosť termostatu a údržba.
< Vlastnosti grilu: + jednoduchá obsluha, na malé grilovanie ideálny, chutné jedlo po grilovaní − kamenná doska nemá odkvapkávacie drážky, skôr na suchšie mäso a zeleninu Momentálne nedostupný Vlastnosti: + jednoduchá obsluha, dobrá údržba, rychlé grilovanie, malý, skladný, automatické prepečenie − kratšia šnúra Obsahuje: + jednoduchý, ľahký, dobre sa čistí, rýchlo sa nahrieva, skladný, pekný dizajn Nič nepripomína leto tak, ako aróma z grilovania mäsa a zeleniny! Ak to netušíte, grilovať s rodinou alebo priateľmi môžete aj cez víkend a to v zimnom období, resp. počas celej sezóny. Elektrické grily sú ideálne pre domácnosti s alebo bez záhrady, byty alebo veľké a malé balkóny. Môže byť použitý v interiéri tak, ako keby ste mali vonkajší gril, ale bez ohňa a dreveného uhlia. Nemusíte dopĺňať propánovú nádrž a ani sa nemusíte obávať obťažovania okolia dymom z grilu keď začínate s grilovaním. Zisťovanie vašich potrieb ohľadom grilovania je prvým krokom k chutnému grilovanému mäsu. Postupujte podľa tohto nákupného sprievodcu, aby ste si zjednodušili svoj výber grilu, ktorý je pre vás ideálny. Akú veľkosť elektrického grilu by ste si mali vybrať? Na koľko stupňov sa vie elektrický gril zohriať? Ako by mal najlepší elektrický gril vyzerať? Medzi niekoľkými druhmi grilov je snáď najznámejším typom tzv. kontaktný gril, ktorý využíva teplo spodnej a vrchnej platne. Horné a spodné platne sú určené najmä pre sendviče a majú výhodu v tom, že nie je potrebné ich prevracať počas grilovania. Znižujú značné množstvo času na pripečenie, ale vyžadujú si viac času na čistenie. Obľúbený kontaktný gril, Catler GR8030 + 3 záruka, Cena: 339,00 € Dizajn, odolnosť a celkový výkon prináša skvelý zážitok z grilovania v každom ročnom období! Do ponuky grilov sa dostanete pomocou odkazu na úvodnej stránke Grily. Časy uvedené nižšie vám pomôžu odhadnúť celkový čas grilovania mäsa. Sú uvedené pre prípad grilovania na odkrytom grile, kedy je potrebné raz otáčať. Ak zakryjete gril alebo použijete kontaktný gril, skontrolujte jedlo po polovici navrhnutého času. • Steak od boku: 12 až 14 minút Doba grilovania zeleniny: Zatvorený gril skráti tieto doby varenia približne na polovicu. Záleží samozrejme aj od typu grilov a od možnosti nastavenia stálej teploty, alebo kontroly grilovania. Niektoré grily už ponúkajú rôzne automatické programy pre grilovanie rôznych druhov jedál. ECG RG 520 – Raclette gril
Tefal GC712D34 – Elektrický gril
Electrolux ETG 340 – Elektrický gril
Podľa čoho sa zorientovať v ponuke elektrických grilov?
Countertop modely sú relatívne malé, ktoré sú ideálne pre malé rodiny, ale nie pre veľké záhradné grilovanie. Čím je plocha na grilovanie väčšia, tým viac mäsa môžete grilovať naraz. Vezmite do úvahy, pre koľko ľudí zvyčajne varíte a koľko miesta na varenie a úložný priestor potrebujete.
Výstupne teplo sa líši podľa jednotlivých modelov, pričom niektoré z nich dosiahnu teplotu až 170 °C, čo je dosť na grilovanie väčšiny jedál. Niektoré elektrické grily majú zabudované zariadenia na nastavenie teploty od 200 do 300 °C. To umožňuje väčšiu kontrolu nad grilovaním a stanovením správnej doby varenia.
Súčasné elektrické grily sú dostupné v mnohých atraktívnych farbách, aby ladili s väčšinou kuchýň. Najlepšie značky kombinujú dizajn a jednoduchosť použitia, aby sa vyhoveli modernému životnému štýlu. Zachovávajú funkčnosť, ktorá neustále umožňuje skvelé grilovanie v dobre stavanom produkte s vynikajúcou odolnosťou.Niektoré typy a znaky elektrických grilov
Niektoré grily pripomínajú tradičné panvice s rebrovaním, ktoré sa zvyčajne používajú na varnej doske alebo na horáku, kde môže byť grilovanie dosť nepríjemné! Elektrická platňa má vlastný zdroj tepla, takže môžete grilovať kdekoľvek, kde je elektrická zástrčka.Zopár tipov ešte pre grilovanie mäsa a zeleniny
• Hamburger: 14 až 17 minút
• Párky alebo klobásky: 5 až 7 minút
• Kuracie prsia: 12 až 15 minút
• Rybie filé: 5 až 7 minút
• Špargľa: 3 až 5 minút
• Cibuľa cca 1 cm hrubé plátky: 5 až 7 minút
• Paradajky, polovičky alebo hrubé plátky: 4 až 5 minút
• Cuketa cca 1 cm plátky: 5 až 7 minút